Om oss
Vår fokus ligger på att med svensk kvalitet och innovation skapa den optimala lösningen för varje enskild arbetsplats och anläggning nu och i framtiden. Vi har utvecklat ett patenterat prismatiskt linssystem för bättre ljusstyrning och var tidiga med att introducera lågenergi-belysning i hårda miljöer.
Om oss.
Belysning är ett område som är under ständig utveckling, inte minst på grund av det gemensamma ansvar vi alla har för ett miljömässigt hållbart samhälle. Prismalence har tagit det uppdraget på allvar och ser det som en utmaning att fortsätta ligga i utvecklingens framkant. Att inte rygga för svåra utmaningar är grunden till vårt företag. Det är också den väg vi valt att fortsätta gå.

Teknologin baseras på 30 års erfarenhet inom belysningsområdet. Tidigare arbetade vi med UV- och IR-ljus. Under 90-talet var uppdraget att öka räckvidden på UV-ljus, vilket de flesta ser som mycket svårt.

Då producerade våra föregångare en strålkastare som ökade räckvidden tio gånger.

Prismalence startades 2003 för att utveckla belysning med vitt ljus och har sedan dess utvecklats på många fronter. Vi började med vårt patenterade optiksystem med asymmetriska ljusbilder och använde det för CDM och Xenon ljuskällor och sedan dess har vi vidareuttvecklat det för LED ljuskällor Principen är densamma, att ta tillvara på ljuset, maximera nyttan och minimera bländningen.

Det handlar om system som klarar högt ställda krav inom bland annat industrin. Idag efterfrågas våra produkter i stora delar av världen, från hamnar i Peru till gruvor i Kiruna.

Huvudkontoret ligger i Örnsköldsvik och 60-70 procent av våra produkter går på export, främst till hamnar och tung industri.

Kontakta oss.

2 + 15 =

Huvudkontor:

Besöksadress och postadress:
Prismalence AB
Hörnäsvägen 64
894 40 ÖVERHÖRNÄS

Telefon:
Växel: 0660-843 35
Fax:    0660-843 38

Försäljning och Support:
Daniel Björk: 070-238 03 49
daniel.bjork(at)prismalence.se

E-post:
info(at)prismalence.se

Agenter:

Estland
Yxus OÜ (reg. no. 10866172)

Hiiu 34 A
Tallinn, Harjumaa
ESTONIA
Sales:
Madis Kareda: Madis(at)yxus.ee
Tel.: +3725069399

Finland
J. Cederberg AB
Johan Cederberg: johan(at)solljus.fi
Tel.:+358503501987
www.solljus.fi